Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mange af de kristne ofre for oversvømmelserne i Pakistan stadig hjemløse

Mange kristne, der bor i den sydlige del af den pakistanske Punjab-provins, og som mistede deres huse i forbindelse med oversvømmelserne sidste år, er stadig hjemløse ifølge kristne i området. Dette er tilfældet til trods for planer fra Punjabs regering om at tildele indbyggerne i området jord. Hameed Masih, der bor i Kot Addu i distriktet Muzaffargarh, fortalte, at provinsregeringen ikke har fastsat en kvote for tildeling af jord til medlemmer af minoritetssamfundene, der blev hjemløse på grund af de ødelæggende oversvømmelser, der begyndte i slutningen af juli 2010.

Listen over hjemløse blev udfærdiget af lokale embedsmænd for ejendomsskat, og de gjorde det ikke retfærdigt, sagde en anden kristen, Sarwar Masih. En kristen, der kun er identificeret med fornavn, Wasim, og som er minoritetskoordinator i Kot Addu, tilføjede, at der var en ejer af 22 tønder landbrugsjord, som er blevet tildelt mere jord ifølge regeringens rehabiliteringsplan.

Napoleon Qayyum, der er aktivist for mindretallenes rettigheder og leder af minoritetsfløjen i Det pakistanske Folkeparti, sagde, at mindretallene ifølge Pakistans forfatning skal have en kvote på fem procent i alle planer udarbejdet af regeringen. Han tilføjede, at Punjabs regering også burde rette sig efter den kvote. Embedsmænd fra den lokale administration svarede på beskyldningerne med, at de ikke var direkte involveret i håndteringen af rehabiliteringen efter oversvømmelserne, og at jordlodderne blev tildelt folk gennem et lotteri.

Kilde: Compass Direct News