Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mand vinder juridisk spørgsmål om retten til genomvendelse til kristendommen

En ca. 60-årig mand, Fathi Labib Yousef, konverteret til kristendommen, blev i 31 år officielt betegnet som muslim, har vundet en sjælden juridisk sejr ved officielt at blive registreret med sin “nye” tro.

En administrativ domstol i Alexandria gav Yousef retten til at blive registreret som en kristen. Det skete ved en retshøring 20.12.08.

Yousef voksede op som koptisk kristen men overgik til islam i 1974 for at kunne skille sig fra sin kristne kone. Han omvendte sig på ny til kristendommen i 2005, efter at et ortodokst præsteråd havde givet sin tilladelse, ifølge US Copts Association (Sammenslutningen af Koptere i USA).

Herefter søgte Yousef om at blive civilt registreret for at få anerkendt sit trosskifte samme år. Men det nægtede regeringen, så Yousef rejste sag mod den egyptiske premierminister, indenrigsminister og formanden for Rådet for civil Status.

Yousef tvivler dog på, at hans status bliver anerkendt. Hans advokat oplyste, at andre egyptiske kristne har vundet retten til at vende tilbage til kristendommen kun for at se, at regeringens embedsmænd standsede realiseringen ved at nægte at indføre ændringen på papir. Andre blokeringer kunne være, at domstole, der er “infiltreret af muslimske fundamentalistiske ideologier, appellerer kendelserne”, sagde advokaten. (Compass Direct/Dansk Europamission)