Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

To mænd arresteret for tvangskonversion af ung kvinde

Kvindens far fordømmer deres handlinger. Hun er nu i Libanon og nægter at vende hjem og fornægte sin kristne tro. To kolleger er under anklage, en fra Libanon og en fra Saudi-Arabien.

I den saudi-arabiske by Al-Khobar ved den Persiske Golf er to mænd blevet arresteret og sigtet for “tvangskonversion” af en ung kvinde. De er anklaget for at have givet hende bøger om religion og invitere hende til at være med på et chatforum hvor der diskuteres religiøse emner.

Ifølge avisen Al-Eqtisadiya er det kvindens far som har anklaget de to mænd efter at det ikke lykkedes ham at overtale sin datter til at vende hjem fra Libanon og afsværge sin nye tro.

Ifølge den lokale efterretningstjeneste startede sagen med at den unge kvinde, som arbejder i en bank, blev venner med først den saudiske kollega og derefter den libanesiske kollega. De tre mødtes fra tid til anden, og den unge kvinde blev forelsket i libaneseren, som gav hende bøgerne og inviterede hende til at være med på et religiøst chatforum.

I klageskriftet anfører faderen at libaneseren påvirkede hende ved at fortælle hende falske ting om islam og at han har “rokket ved hendes overbevisninger”. Han påstår at den unge kvinde også forlod landet illegalt. Ifølge saudisk lov er det ulovligt for en kvinde at have et pas uden tilladelse fra sin “værge”, dvs. far, ægtemand eller bror.

Kvinden forsvarer sin tro fra sit opholdssted i Libanon og siger at Kirken er hendes eneste hjem.