Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Shelter-ophold giver sexmisbrugte Laura nyt håb

Svigtede og sexmisbrugte Laura genfinder håbet om en bedre fremtid under shelter-ophold, som Dansk Europamissions givere støtter.

Da jeg var barn, blev jeg tortureret på grusom vis. Jeg blev tvunget til at gå i seng med grimme gamle mænd. Jeg prøvede at løbe væk, men så kastede de knive og tallerkener efter mig“, fortæller Laura. Sådan starter Lauras fortælling om hendes urimelige start på livet. Desværre er Laura kun én blandt mange kvinder i Centralasien, der hver dag oplever undertrykkelse, diskrimination og udnyttelse. Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi ikke oplyse Lauras rigtige navn, ej heller hvilket land, fortællingen udspiller sig i.

Udfordrende at være kvinde i Centralasien

Kvinders situation i Centralasien er meget svær. De bliver ofte presset til at gifte sig i en meget ung alder, og nogle bliver efterfølgende forladt af deres ægtemænd, der søger udenlands for at finde arbejde, grundet reigionens kriseramte og stagnerede økonomi. På grund af manglende uddannelse har kvinderne problemer med at finde arbejde og tvinges ofte ud i prostitution for at kunne forsørge deres familier. Kvindernes svære situation gør dem også sårbare over for trafficking.

Laura har en lignende historie om en far, der vælger at forlade familien, og en mor, der kæmpe for at forsørge dem. Grundet familiens svære økonomiske situation bliver Laura nødt til at droppe ud af skolen, og senere hen bliver hun smidt ud hjemmefra. Laura kommer efterfølgende i kontakt med nogle narkomaner, der tvinger hende til at sælge stoffer.

Endnu et sex-overgreb

En sommer blev jeg voldtaget. Jeg var på besøg hos én og ville overnatte der. Så kom der narkomaner til huset, og de var fulde. De begyndte at gøre nar ad mig, de rev tøjet af mig, tog en kniv frem og truede mig. Så slog de mig med kniven og tævede mig.” Laura fortsætter: “Da jeg blev voldtaget, var jeg så ulykkelig, at jeg ikke engang vidste, hvor jeg var. Jeg var alene og følte, at jeg hverken havde mor eller far, for de var der ikke for mig, da det skete. Jeg følte mig alene og havde lyst til at begå selvmord. Men så tænkte jeg på Gud, og jeg vidste, at han ville frelse mig. Jeg vidste, at hvis jeg stolede på Ham, så ville alt ordne sig“, fortæller Laura.

Laura får nyt håb

Laura bliver bragt til det shelter, som Dansk Europamissions givere støtter, hvor hun får hjælp. Hun udtaler: “Her har jeg det godt, bedre end det, jeg kom fra. Jeg vil begynde et nyt liv og glemme alt fra fortiden. Jeg vil begynde et nyt liv og have et job.

Dansk Europamission driver shelteret i samarbejde med lokale forfulgte kristne, som føler et stærkt kald fra Gud til at hjælpe udsatte kvinder ud af prostitution og fornedrelse. Her modtager kvinderne eksempelvis sjælesorg, så deres selvværd kan genoprettes samt jobtræning, så de i fremtiden kan tjene penge på en værdig måde, eksempelvis som syersker, kokke og frisører. Kvinderne får fornyet håb om en bedre fremtid. Du kan være med til at sikre, at endnu flere kvinder kan blive reddet ved at bede og støtte projekt ‘Udsatte kvinder i den muslimske verden’. Tak til enhver, der vil støtte arbejdet. Se det fulde interview med Laura i ovenstående video.

Støt nu