Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Læger i Vietnam nægter at hjælpe sårede kristne

Tre kristne, der blev alvorligt såret i et voldsomt angreb d. 13. november nær Hanoi er blevet overflyttet til et unavngivet hospital i Ho Chi Minh City, efter at flere hospitaler i området nægtede at undersøge og behandle dem.

VietnamAngrebet var rettet mod en gudstjeneste i en huskirke i landsbyen Lai Tao i My Duc-distriktet. En kvindelig evangelist, Nguyen Thi Lan, fik brækket sit bækken to steder og fik alvorlige skader på de indre organer ifølge lægerne, som anbefalede at hun blev opereret omgående.

Men lægerne på de tre andre hospitaler, hvor hun tidligere havde søgt hjælp sammen med to andre hårdt sårede kristne, havde afvist dem og sagt at der ikke var noget galt, fortæller pastor Nguyen Cong Thanh, leder af huskirken. Når lægerne i Vietnam hører, at et angreb er religiøst motiveret, så tør de som oftest ikke at behandle, eller endog undersøge ofrene for forfølgelsen.

Nguyen Thi Lan er for nyligt trådt tilbage fra sin stilling som embedsmand i det kommunistiske parti og konverterede til kristendommen så sent som sidste år. I den korte tid har hun ført over 50 mennesker til den kristne tro. Det vækkede vrede hos en mand fra landsbyen, kun kendt ved fornavnet Khoan. Khoan og hans søn kom med en bande, der brød ind i hendes hus, smadrede ting og tævede flere personer, heriblandt pastor Ngyuen Danh Chau, som blev slået bevidstløs, forlyder det fra vidner.

Lægernes undersøgelser af Ngyuen Danh Chau viste indre skader på hans nyrer, lever og muligvis andre organer, og han blev indlagt til behandling. Nguyen Thi Tac, som var blevet slået med en skovl i brystet, maven og ryggen, havde også stadig stærke smerter, men hun blev ikke indlagt. “Jeg beder for, at I tålmodigt vil udholde jeres prøvelser uden bitterhed for Jesus’ skyld”, sagde Nguyen Cong Thanh til ofrene. “Vid at det blod, som I har udgydt, nu er forenet med blodet fra Kristi lidelser”.