Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kristent møde i Indien angrebet af hinduister

Aktivister fra en militant hinduistisk bevægelse angreb et kristent møde i Annigere Gadag distriktet i delstaten Karnataka i Indien den 11. august 2009. Mødet var arrangeret af organisationen Seva Bharat (Mission Indien) sammen med Indiens evangeliske Kirke og omfattede et program for børn og nye troende i et forsamlingshus.

Da aktivister fra Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) hørte om mødet, stormede de ind i forsamlingshuset og begyndte at tæve arrangørerne og senere deltagerne, idet de hævdede, at der kun kunne være så mange, fordi der havde været massive aktiviteter med tvangskonversioner i området.

Angriberne tog alle eksemplarerne af Bibelen og satte ild til dem offentligt, idet de advarede arrangørerne om alvorlige følger, hvis de fortsatte med sådanne programmer. I forsøg på at dæmpe gemytterne varetægtsfængslede politiet ni personer blandt arrangørerne af det kristne møde i stedet for at foretage sig noget over for de skyldige.

Dansk Europamissions samarbejdspartner, All India Christian Council (AICC), har fordømt angrebet på de kristne i området og krævet de arresterede løsladt samt en hurtig aktion mod de skyldige. ”Siden det kristne samfund og dets ejendomme er under angreb, bør der straks ydes fuld beskyttelse,” sagde en talsmand for AICC. Kilde: All India Christian Council