Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kort historisk rids: Iran

Intens forfølgelse af konvertitkristne og restriktioner mod kristne etniske mindretal

Kort historisk rids: Iran
  • Under shahen havde kristne udstrakt frihed, også til missionsarbejde, men med den islamiske revolution i 1979 blev særligt konvertitkristne udsat for hård forfølgelse. 
  • Iranere, der er konverteret fra islam til den kristne tro, må ikke mødes i kirkebygninger og holde gudstjenester på persisk. Derfor mødes de i undergrundskirker.  
  • En dom fra Irans højesteret i 2023 indikerer, at styret vil give frihed til konvertitkirker, men tiden må vise om det sker i praksis eller dommen blot skal give skær af, at der er religionsfrihed i landet.  
  • Kristne etniske mindretal som armeniere og assyrere kan mødes i bygninger, men må ikke holde gudstjenester på persisk og heller ikke dele deres tro med personer fra det persiske befolkningsflertal. Evangeliserer de kristne etniske mindretal, vil de blive forfulgt, ligesom konvertitkristne. 
  • Siden den islamiske revolution i 1979 har ni kirkeledere lidt martyrdøden, men præstestyret ophørte med at eksekverede dødsdomme i 2005, da landet blev isoleret internationalt. 

 

Støt nu