Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Muslimske Koorosh møder Gud, mens han forsøger at infiltrere kirken i Iran

Den muslimske journalist Koorosh skal nyhedsdække iranernes konvertering til kristendommen, men hans liv vendes på hovedet, da han i Bibelen møder Guds kærlighed.

Muslimske Koorosh møder Gud, mens han forsøger at infiltrere kirken i Iran

Muslimske Koorosh, der arbejder som journalist på et prominent kulturmagasin i Iran, får til opgave at afdække, hvorfor mange iranere vælger at blive kristne lige nu. Magasinets redaktør mener, at Koorosh er den ideelle skribent på historien, netop fordi han kommer fra en meget streng muslimsk familie.

Koorosh infiltrerer den iranske undergrundskirke 

Koorosh bruger et par måneder til at finde en indgangsvinkel til sit nye journalistiske emne, men uden at have heldet med sig. ”Men så, ud af det blå, mødte jeg en kvinde, der var tydeligt anderledes end alle andre, jeg kendte. Jeg havde en mistanke om, at hun muligvis var kristen”, fortæller Koorosh. Koorosh indleder et venskab med hende, og hans mistanke bliver bekræftet. Hun er kristen. Kvinden fortæller ham om Jesus, forærer ham en bibel og tager ham med i kirke.

Koorosh beretter: ”Men min største bedrift var, at jeg fik hende overtalt til at tage mig med i en kirke, som mødes i hemmelighed. Da jeg kom ind i kirken for første gang, blev jeg bestyrtet over at se en stor gruppe kristne konvertitter. Jeg blev fyldt af en blanding af vantro, frygt, vrede og skuffelse. Hvordan kunne alle disse mennesker have forladt vores religion?

Kooroshs liv vendes på hovedet

Selvom kirkens fortælling om Jesus er strid med alt, hvad Koorosh har lært, er han nødt til at troppe op i kirken hver uge i mange måneder for at få materiale nok til sin historie. Men kirkegangen gør noget ved ham.  ”Gradvist begyndte mit hjerte at blive blødt op. Jeg begyndte at læse i Bibelen selv. Det var ikke længere blot en akademisk øvelse. I Johannesevangeliet så jeg, at Gud virkelig er kærlighed, og at Han beviste det ved at komme til jorden for at dø for min skyld. I det øjeblik forvandledes mit hjerte fuldstændigt. Den næste gang jeg tog i kirke, gik jeg op foran og knælede ned for at omvende mig og give mit hjerte til Jesus. Siden den dag har jeg fulgt ham. Jeg sagde mit job på bladet op og skrev aldrig artiklen”, slutter Koorosh.

Du kan sikre, at endnu flere iranere får adgang til at læse Bibelen og blive opbygget i deres tro, ved at donere en gave til arbejdet. Det koster ca. 40 kr. at give en iraner Det Nye Testamente på farsi. I Iran er det ulovligt selv at eje en bibel, derfor smugler vi dem både ind i landet og uddeler dem til iranere, der opholder sig i mere åbne lande i Mellemøsten. Tak for din gave, der sikrer, at mennesker i Iran kan få opfyldt deres længsel efter at læse i Bibelen.

Støt Iran: Indsmugling af Nye Testamenter nu