Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Konvertit fra islam flygter fra Egypten sammen med datter

Efter pinefuld kamp for at nyt ID-kort flygter kristne - til tilsvarende skæbne.

Da flyet med Maher El-Gohary og hans datter, Dina Mo’otahssem, ombord lettede fra Cairos internationale lufthavn sidste måned, græd de begge af glæde. Efter at have tilbragt to og et halvt år i skjul for at have forladt islam for at blive kristne var de opstemte over deres nyfundne frihed. De følte sig også sikre på, at når de først var landet i Syrien, ville de hurtigt få visum til USA og begynde et nyt liv. Det håb viste sig snart ubegrundet. Efter at have brugt over halvanden uge uden at være i stand til at skaffe visum til USA eller til noget land i Europa forstod de, at de muligvis har byttet deres tilværelse reelt som fanger i deres eget land med en tilværelse som flygtninge i et andet.

“Jeg føler det, som om vi er trådt ud af en fængselscelle og ind i en ildebrand,” sagde El-Gohary. “Min datter og jeg deler vandflaskerne for at leve, for der er ingen indkomst.”

Den 58-årige El-Gohary blev berygtet i Egypten, efter at han lagde sag an mod den nationale regering i august 2008 for at få ret til at ændre den religion, der stod anført på hans stats-udstedte ID-kort. Både El-Gohary og hans datter blev offentligt brændemærket som frafaldne i et land, hvor 84 procent af muslimer mener, at de, som forlader islam, skal henrettes. Det fremgår af en undersøgelse, offentliggjort af forskningscentret “Pew Research Center.”

Den selvsamme måned, hvor sagen blev anlagt i 2008, blev El-Gohary og hans dengang 15-årige datter tvunget til at gå under jorden. I december 2010 – efter et langt juridisk slagsmål – fik El-Gohary en kendelse, som beordrede indenrigsministeriet til at tillade ham at rejse, men han sagde, at det alligevel tog adskillige uger, før regeringen efterkom ordren; revolutionen fra 25. januar til 11. februar var ikke en ulempe.

Dina sagde, at selvom det at forlade Egypten var “som et mirakel”, er hun knust over udsigten til at skulle tilbringe mere af sit liv i venteposition. Hun sagde, at hun er lige så angst i Syrien som hun var i Egypten. “Vi er virkelig, virkelig trætte af al denne lidelse,” sagde hun. “Jeg har mistet to år af mit liv. Jeg ønsker at gøre min skole færdig.”

Kilde: Compass Direct News