Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kirkerne afviste en opfordring til at danne en kristen enklave

Kirkernes embedsmænd i Pakistan afviste 03.02.09 en opfordring til oprettelsen af en enklave udelukkende til landets kristne mindretal i en nation med et overvejende muslimsk flertal.

“Dette krav er det rene vrøvl og latterligt,” udtalte Victor Azariah, generalsekretær i Det nationale råd for kirker i Pakistan. Udtalelsen var en reaktion på et forslag rejst af Nazir S. Bhatti, redaktør af avisen Pakistan Christian Posts webside, der koordineres fra USA.

“Kristne er i høj grad en del af landet, og vi ønsker ikke at leve isoleret fra andre,” fastslog Azariah, hvis organisation repræsenterer fire protestantiske trossamfund i Pakistan.

Tidligere havde en anden økumenisk gruppe, De kristelige organisationer for socialt Arbejde i Pakistan, fordømt kravet som en sammensværgelse med det formål at splitte landet.

Bhatti udtalte fra Philadelphia, at “kristne i Pakistan behandles som andenklasses borgere. De er nødt til at leve med forskelsbehandling og chikane i alle livets aspekter.”

“Dette [krav] er dumt og meningsløst,” udtalte Peter Jacob, administrationssekretær i den nationale Kommission for retfærdighed og Fred i den katolske kirke, ifølge ENI. “Historien viser, at nationer og provinser oprettet på grund af religion er altid problematisk,” sagde Jacob.(ENI/Dansk Europamission)