Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kasakhstan er igen begyndt at straffe uregistrerede menigheder

Afholdelse af gudstjenester i private hjem og menigheder, der mødes til gudstjeneste uden statslig godkendelse, bliver igen efter en pause på ca. ni måneder straffet i Kasakhstan. Præsten Andrei Panafidin blev idømt en bøde på 100 gange minimumslønnen for at have ledet en uregistreret menighedsgudstjeneste i Taraz den 4. marts.

Det var ifølge lokale baptisters udsagn 7. gang, han blev straffet for denne “forseelse.” Det var første gang siden juni i fjor, et medlem af den uregistrerede baptistkirke havde fået en bøde. En betjent fra byen Jambyls regionale Direktorat for bekæmpelse af organiseret Kriminalitet, der deltog i razziaer mod menigheden, insisterede over for Forum 18 på, at “det er en lovovertrædelse, hvis de ikke bliver registreret – alle religiøse samfund skal være registreret.”

I byen Shymkent har en dommer forbudt en lokale kirke at holde gudstjenester i den bygning, hvor menigheden er registreret. Desuden har de lokale myndigheder i Almaty ved det hemmelige politis og indenrigsministeriets indgriben forbudt et universitet at udleje sine faciliteter til religiøse samfund.