Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jesus elsker en ensom lille pige og en invalid dreng

Historien om to unge seere, som har fået en berøring af Gud gennem SAT-7.

Jesus elsker en ensom lille pige og en invalid dreng

aaa10aAf David Harder, kommunikationschef på SAT-7s (Dansk Europamissions partner) internationale kontor

Den internationale bogmesse i Cairo er en af de største af sin art i hele verden. Sidste år besøgte over to millioner mennesker messen, der strakte sig over to uger. I de sidste fire år har SAT-7 haft en stand på messen, hvor man har uddelt reklamemateriale og besvaret spørgsmål fra seerne.

I år havde SAT-7 også en af sine populære tv-personligheder, “Mr Know” (Abo El Oref), studievært på SAT-7 KIDS-programmet “Hvorfor det?”, på standen for at skrive autografer. I adskillige uger op til messen sendte SAT-7 en særlig tv-spot, som reklamerede for hans deltagelse på bogmessen.

“Det var forbløffende”, siger Mr Know, hvis rigtige navn er Essam. “Børnene væltede ind!” Over 3.000 børn stod i kø for at få en autograf og tale med Essam. Køen var så stor, at nabostandene, som også var kristne, var nødt til at bede om hjælp til at sikre, at børnene ikke væltede deres bogreoler. Men de takkede også SAT-7 for at tiltrække så mange mennesker til området, for de øgede salget!

Selvom hvert eneste barn, som besøgte standen, var unikt, vil Essam altid huske to børn, som Herren på en særlig måde rørte ved under deres besøg på standen. Mens Essam en eftermiddag havde travlt med at skrive autografer, kom en mor hen og rakte ham en lille seddel. Der stod: “Pigen, som står som den næste i køen, har nogle specielle problemer. Vær sød at give hende ekstra opmærksomhed.” I det øjeblik følte Essam et ekstra ansvar. Pigen i køen var meget stor og så lidt kejtet ud. Essam mente, at hun måtte være mindst 15 år gammel, men hun var faktisk kun 12. Da hun kom forrest i køen, bad Essam alle børnene være stille, så han kunne tale med hende. Pigen rakte ham også en seddel. Der stod: “Jeg er Iman* fra Cairo. Jeg har ingen venner. Hvad skal jeg gøre? Hvordan kan jeg vide, at Gud elsker mig? Mange tak, Mr. Know.”

“Jeg sagde til hende: ‘Hvis du har problemer, så se op mod Himlen og tal med Jesus. Lad ikke andre give dig ideer. Tal med Jesus, og Han vil give dig et svar'”, siger Essam, imens han genkalder sig samtalen. “I det øjeblik begyndte mange af de andre børn at mase sig frem, men jeg så et stort smil brede sig på hendes ansigt. Jeg tror virkelig, at der skete noget med hende i det øjeblik; Helligånden talte til hende.”

Senere på dagen kom et andet barn, en køn, lille dreng, frem i køen, og Essam bukkede sig ned og løftede ham op. Da Essam satte drengen på sit skød, lagde han mærke til, at drengen var krøbling. Han havde et træben. Drengen havde set tv-reklamen, der annoncerede, at Mr. Know ville være på bogmessen i Cairo, og det lykkedes ham at overtale sine forældre til at køre sig dertil. Øjeblikket står levende i Essams erindring: “Han bevægede sig ikke meget i køen, vinkede bare med hænderne. Da han kom forrest, sagde han: ‘Jeg er kommet bare for at hilse på dig!’, og han gav mig et stort kys. Han greb fat om halsen på mig og ville ikke slippe mig igen.” Det viste sig, at drengen og hans familie havde rejst langt for at komme til standen og møde “Mr. Know.” Essam blev ydmyg, fordi han blev klar over, hvor svært det må have været for dem at rejse helt fra Øvreegypten for at møde ham. Men Essam var også dybt berørt over, at Gud bruger ham og programmet med “Mr Know” til at velsigne så mange børn som f.eks. den lille handicappede dreng og den ensomme lille pige.

*Navnet er ændret for at beskytte den lille piges privatliv.