Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Iransk martyrdatter skrev Johannesevangeliet af i hånden

Rashin Soodmand var kun 13 år da hendes far blev hængt og led martyrdøden i 1990 i Mashad i Iran. Hun var helt knust og syntes ikke at hendes liv kunne fortsætte. Men inspireret af arven fra sin far, ønskede hun at dele Jesus med andre.

Iransk martyrdatter skrev Johannesevangeliet af i hånden

Hun havde ingen bibeldele, så hun skrev Johannesevangeliet af i hånden. Hendes eksempel kan tjene som inspiration for alle kristne til at gøre hvad de kan for at dele budskabet om Kristus.

Jeg lavede te og ventede. Men han kom aldrig tilbage.”

Det var november 1990. Min far blev kaldt hen på politistationen. Vi ville ikke have at han tog af sted, men han havde ikke noget valg. Han var tapper og trøstede mig. Han bad mig sørge for at der var te klar til når han kom hjem. Jeg lavede te og ventede. Men han kom aldrig tilbage.

Far blev hængt

I et par uger hørte vi intet fra ham. Så, den 3. december 1990, hængte myndighederne ham for hans kristne tjeneste. Jeg var helt knust. Jeg kunne ikke tro det. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg tænkte at jeg ikke kunne fortsætte mit liv uden min far. Min familie var i dybt chok – min blinde mor, min lillebror og -søster. Vi sørgede dybt over tabet af ham. Vi kunne simpelthen ikke tro at han var væk. Jeg græd bitterligt ved hans grav.

Skulle jeg følge Jesus som min far?

Men trods mørket i de dage, så følte jeg Guds hånd over mig og min familie. Og jeg vidste at jeg måtte tage en beslutning. Jeg vidste at jeg måtte vælge om jeg ville følge Kristus ligesom min far havde gjort.

Så huskede jeg en drøm jeg havde da jeg var syv år gammel. I drømmen legede jeg udenfor med mine søskende. Jeg så op og så min far gå og tale med Jesus. De var tæt på hinanden. Så vendte min far sig mod mig og sagde: Rashin, følg os. Da jeg kom i tanke om den drøm, besluttede jeg mig for at følge Ham.

Min far var evangelist, og jeg husker hvor meget han glædede sig over at se mennesker komme til Kristus. Så jeg begyndte at lære hvordan man evangeliserer. Men problemet var at vi ikke havde meget trykt materiale. Især manglede vi bibler eller nye testamenter.

Johannesevangeliet skrives af i håndenJeg efterlod bibelvers i taxaer, venteværelser…

En af mine venner og jeg lagde en plan: vi skrev bibelvers af i hånden. Vi skrev vers som Johannes 3:16 og efterlod dem i taxaer, restauranter, venteværelser hos lægen og andre steder der virkede oplagte.

Da jeg var 17, tænkte jeg at der var brug for at vi delte mere ud end blot vers. Så jeg besluttede mig for at skrive Johannesevangeliet af. Jeg købte en lille notesbog og begyndte at skrive et kapitel af hver aften i en måned. Da jeg var færdig, var jeg så spændt. Jeg tog noget gavepapir og lavede en smuk pakke. Jeg bad, og følte fred i at efterlade pakken på et bestemt dørtrin så nogen kunne finde den.

Det var mit håb at jeg en dag ville have bibler nok til at give til alle i vores by. Det var det jeg ønskede, og jeg bad til Gud om at Han ville sende os Bibelen. I 1999 tog jeg til Elam (Dansk Europamissions samarbejdspartner vedr. Iran, red.) for at studere og forberede mig til tjeneste. Her mødte jeg et team der var ved at oversætte Bibelen til moderne persisk. Jeg var henrykt. Da oversættelsen af Det Nye Testamente blev færdig i 2003 og der blev trykt 10.000 eksemplarer, var det lige som en drøm der gik i opfyldelse. Det viste mig endnu en gang at Gud holder af folket i Iran.

De 10.000 eksemplarer blev hurtigt uddelt, og hvert år er der blevet trykt flere og flere. Da vi nåede 1 million eksemplarer i 2012, var jeg ovenud lykkelig. Gud havde svaret på min bøn på en så fantastisk måde.

De forfulgte iranske kristne længes efter Bibelen

I september 2014 blev hele Bibelen endelig udgivet på persisk, i et moderne og letforståeligt sprog. Det er en stor glæde for de iranske kristne at de nu kan læse i hele Bibelen, og ikke kun Det Nye Testamente.

Du kan sikre at de forfulgte iranske kristne får mulighed for at læse hele Bibelen og ikke kun Det Nye Testamente. Et eksemplar koster omkring 80 kr., hvilket inkluderer trykning, administrative omkostninger og indsmugling. 

Støt nu

Rashin leder nu tv-arbejde

Da jeg var teenager, gjorde min ven og jeg noget meget småt og enkelt. Vi skrev bibelvers. Gud så os, og Han gjorde noget stort. Bed med mig for endnu en million eksemplarer af Skriften til Iran.

Rashin leder nu Elams tv-tjeneste for kvinder, som når tusinder af iranere hver uge, også folk i Mashad. Mange ringer ind og beder om bibler efter at have set hendes programmer.