Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I missionens tjeneste

I missionens tjeneste

Bibelen har ikke lagt skjul på, at forfølgelserne imod de kristne vil være voksende op gennem kirkens historie. Kristenforfølgelser er blandt de nævnte tegn i Luk 21, som skal afsløre de sidste tiders periode inden Jesu genkomst. I takt med missionens udbredelse har jeg selv oplevet disse spændinger i Østetiopien.  

Det er forfærdeligt at se hadet imod de kristne vokse i en sådan grad, som det sker rundt omkring i verden. Men lad os trods sorg og medfølelse fremhæve Jesu egne ord fra Luk 21,17ff. I skal hades af alle på grund af mit navn. Men ikke et hår på jeres hoved skal gå tabt. Ved at holde ud skal I vinde jeres liv.  

Dnye kristne (i Mellemøsten og Centralasien)som møder evangeliet gennem radio, medier eller personlige missionærer, lever ofte i forfølgelsessituationer. Derfor har de forfulgte kristne et stort behov for at kende til vores forbøn og mærke vores fortsatte medleven via medier og udsendelse af missionærer.  

Jeg møder til stadighed måbende ansigter fra den moderne dansker, når vedkommende hører om, at vi stadigvæk sender missionærer ud i verden. For mange er det et oldtidsfænomen. Udviklingsbistand, det forstår man, men at man stadigvæk sender missionærer ud med evangeliet, det er en saga blot 

Men vi kristne lever ikke af brød alene, men af Guds ord (Matt 4,4). Det ord, som vi i Danmark frit kan dele med hinanden, det har andre ganske svært ved at få kontakt til. Og det har vi som kristne et medansvar for bliver delt. For vi er i fælles i troen – uanset sprogbarrierer eller landegrænser. Desuden fremskynder vi Herrens komme ved at prædike evangeliet til alle folk.  

Vi skal ikke være tavse om de store omkostninger, der er forbundet med at følge Jesus. Men ved at holde ud, skal vi vinde vores liv. Hvordan holder vi ud, når vi netop er bange og små? Jo det gør vi ved at finde vores holdepunkt uden for os selv. De udholdende er ifølge Jesus dem, som hører ordet og bevarer det. De er udholdende og skal bære evig frugt (Luk 8,15). Og da skal opstandelseskraften atter en gang overvinde døden på livets dag! Der er brug for, at vi fortsat sender evangeliet ud – på mangfoldige måder 

Søren Skovgaard Sørensen er generalsekretær i Luthersk Mission