Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mange syriske kristne ønsker ikke at flygte til Vesten

Rekruttering af meget unge til den syriske hær samt manglen på vand og strøm får indbyggerne til at overveje at flygte fra Aleppo. Men mange foretrækker stadig at flytte til et mere sikkert sted i Syrien fremfor at flygte til Vesten.

Mange syriske kristne ønsker ikke at flygte til Vesten
7c Lastbil med tæpper

Billede øverst: Børn med livsvigtig modermælkserstatning samt bleer.

I løbet af sommeren har der været mange rygter om at Aleppo ville falde i hænderne på islamisterne. Aleppo har en lang tradition for kristen tilstedeværelse, og glædeligvis er byen endnu ikke faldet.

Billede: Vinteren nærmer sig, og tæpper er afgørende for at børn og voksne kan sove godt.

De islamistiske oprørere havde meldt ud at nu kommer det store slag om Aleppo, men indtil videre har de kun indtaget små dele af byen. Desuden har antallet af bombardementer glædeligvis været faldende fra juli til august.

Kystområderne er sikre for kristne

Til trods for en sommer der var roligere end forventet, er situationen i Aleppo stadig meget farlig og ustabil. Meget unge mennesker bliver tvunget til at hjælpe det syriske militær ved fronten, eksempelvis med at bære sandsække til beskyttelse af stillingerne. Det får mange forældre til at overveje om de skal flygte.

Mange kristne i Aleppo foretrækker at flygte til de mere sikre kystområder og de nærliggende bjerglandsbyer, hvor Assad-styret stadig har magten. Mange rige syrere købte før borgerkrigen ferielejligheder ved kysten eller i bjergene i kystregionen, men området er også dyrere end Aleppo.

Et andet godt område for syriske kristne kunne være de kristne landsbyer omkring byen Homs, men desværre er Islamisk Stat kommet tæt på det område, og folk er bange at bo der.

Mange syrere søger Gud

I en tid som denne er der brug for flere lokale kristne ledere til at hjælpe og vejlede mennesker og sprede håb og lys midt i mørket. Mange syrere med ikke-kristen baggrund er begyndt at stille mange spørgsmål til den kristne tro og søger efter den sande Gud.

Bed for Syrien

Bed venligst for medarbejderne i nødhjælpsprojektet samt de øvrige kristne. Lad os se hvad Gud gør for hele nationen. Der er så megen smerte, men Gud er historiens herre. Vi samarbejder med kristne som stadig har troen på at Gud vil vende landets situation, og at Gud har en fremtid for landet. 

Nødhjælp viser Guds kærlighed i praksis

Tak om du vil støtte vort nødhjælpsprojekt for indbyggerne i Aleppo – samt byer som Afrin, Qamishli og al-Hasakeh – byer der alle ligger ved fronten til Islamisk Stat. De sidstnævnte byer kontrolleres helt eller delvist af kurderne.

Ved at støtte de kristne, kan vi værne om det lys de er midt i borgerkrigen. Og ved at hjælpe dem til at række ud til andre minoriteter i nød, kan mennesker med ikke-kristen baggrund praktisk og håndgribeligt mærke Guds kærlighed og omsorg, selv i en tid som denne. I projektet er omkring 60 % af modtagerne af nødhjælp kristne, mens resten har en anden baggrund.

  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.
  • Det koster i gennemsnit ca. 1086 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

Tak om du vil række en hjælpende hånd til mennesker i nød i Syrien.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne nu