Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

God nyhed: Iransk konvertitkristen midlertidigt løsladt!

Efter at have været tilbageholdt i flere timer har Milad Goodarzi nu fået lov til at vende hjem. Milads hjem i Karaj blev ransaget den 11. december 2023 af fire medlemmer af den iranske efterretningstjeneste, som konfiskerede hans bærbare computer og mobiltelefon og tog ham med til afhøring.

Han blev orienteret om, at hans kone og han vil blive indkaldt til Revolutionsdomstolen til yderligere afhøring af anklageren i løbet af de kommende dage.

Milad var blevet løsladt fra Karaj Centralfængsel i marts 2023 som en del af en generel amnesti, der blev givet til fanger i anledning af 44-årsdagen for den islamiske revolution. Han afsonede en dom på tre års fængsel (nedsat fra fem år efter appel) efter at være blevet dømt i juni 2021 for at “deltage i propaganda mod den islamiske republik” i henhold til den nyligt ændrede artikel 500 i straffeloven.

Læs også: Iransk konvertit kristen arresteret og hans hjem ransaget

Milad havde allerede afsonet en fængselsdom på fire måneder i 2020 for samme anklage. Ændringerne af artikel 500 i 2021 øgede den maksimale fængselsstraf fra et til fem år. Milad er en af de første kristne konvertitter, der er blevet straffet i henhold til de nye bestemmelser for fredeligt at udtrykke sin tro.

Bed venligst om, at:

– Gud vil støtte Milad under afhøringen og give ham visdom i sine svar,

– Gud vil opmuntre og trøste Milads familie,

– Der ikke vil blive rejst nye anklager mod Milad på grund af hans tro og relaterede aktiviteter,

– De iranske myndigheder vil ophøre med at chikanere og forfølge deres borgere på grund af deres religiøse overbevisning.