Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Aleppo: Georgius lever

Den 2. december 2016 fortalte vi om vores syriske nødhjælpsmedarbejder Georgius, der blev livsfarligt såret under et bombeangreb fra de islamiske oprørere, da han besøgte sin bedstemor i en kristen bydel i Aleppo.

Aleppo: Georgius lever

Billede: Unge nødhjælpsarbejdere, fra Aleppo, som har alle muligheder for at flygte, bliver og bringer håb til mennesker i den sønderbombede by.

Tak for al jeres forbøn i disse dage. Georgius lever! Han har mistet en nyre, og andre organer har også taget skade. Efter en akut operation er han nu atter ved bevidsthed. Han har åbnet øjnene og forstår, når man taler til ham. Det er et under, at han stadig lever. Tak Gud for det.

Billede: Georgius er kommet sig hurtigt, til trods for at han nu kun har en nyre.

Bed om, at der ikke indtræffer nogen komplikationer og at Georgius overlever og kommer sig. De medicinske muligheder er meget begrænsede i det krigshærgede Aleppo. Bed om, at Georgius får den nødvendige behandling, og at han ikke får nogen helbredsmæssige men. Bed også for, at Georgius snart kan genoptage sit engagement for flygtningene i Aleppo og være et opmuntrende vidne for mange af sine landsmænd. Situationen i Aleppo er meget kaotisk. I øjeblikket møder vores nødhjælpsteams på stedet talrige udsultede flygtninge fra Østaleppo og forsyner dem med stærkt tiltrængt nødhjælp. Bed om, at denne hjælp kan fortsætte uforstyrret.

Kirken er et fredens hus i Aleppo

Borgerkrigen i Syrien, som indtil nu har kostet anslået en halv million mennesker livet, er gået ind i sit sjette år. Fronterne har gået gennem byen Aleppo, som er sønderbombet.

Den lokale pastor Rassan, hvis nødhjælpsarbejde vi støtter, fortæller at mange mennesker kommer til hans kirke – ikke blot fordi de ved, at man kan få hjælp her, men også fordi de føler, at der her er omsorg for dem uanset deres baggrund eller etniske tilhørsforhold.

Han fortæller: “Kirken bliver set som et fredens sted midt i krigens helvede, og de kristne nødhjælpshold, som tager ud for at uddele hjælp blandt dem, der har de største behov i byen, bliver set som livreddende engle.

Han slutter: “Tusind tak for jeres hjælp, og bliv ved med at bede for os”

Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre, at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler, tøj og medicin i en måned.

Støt Syrien: Nødhjælp til kristne og andre fordrevne nu