Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Krigen fik kristen syrisk familie til at tvivle på Guds godhed

Familien fra Syrien var flygtet til det kurdiskkontrollerede Nordirak, hvor tusinder af kristne har fundet tilflugt fra Islamisk Stats grusomheder. Men krigen havde fået familien til at tvivle på, at Gud er god…

Krigen fik kristen syrisk familie til at tvivle på Guds godhed

Billede: Taknemmelig kvinde. I baggrunden bærer flygtninge på gulvtæpper, som er vigtige for at de kan holde varmen om vinteren.

Overhovedet for en syrisk flygtningefamilie blev meget rørt, da de oplevede jævnligt at modtage hjælp, mad og madrasser til familien fra vores kristne irakiske partnere i det nordlige Irak. På grund af deres svære oplevelser kunne denne syriske flygtningefamilie af armensk baggrund ikke længere tro på hverken Guds eller menneskers godhed, men nu har disse irakiske kristne givet dem nyt håb.

Da en pastor besøgte denne familie i deres midlertidige bolig, samlede faren hele familien og de andre kristne naboer. Pastoren fortalte dem historien om Paulus og Silas i fængslet, som står i Apostlenes Gerninger kapitel 16, vers 16-40. Paulus og Silas var uretfærdigt fængslet for deres tros skyld. I vers 25-26 står der: Ved midnatstid sad Paulus og Silas og bad og sang lovsange til Gud, og fangerne lyttede. Pludselig kom der et kraftigt jordskælv, så fængslets grundmure rystedes; i det samme sprang alle døre op, og alles lænker faldt af.

Uanset hvor negative omstændigheder, vi befinder os i, kan vi ligesom Paulus og Silas lovsynge Gud. Og når vi lovsynger Gud, selvom det menneskelig set virker ulogisk, kan vi opleve Guds nærvær og se, at han griber ind og forandrer situationen, som så umulig ud.

Pastoren spurgte familien: ”Hvad betyder denne historie i forhold til Islamisk Stat?” Så begyndte først den syriske far at græde, og derefter også moren og en af deres sønner. De sagde: ”Gud har ført dig til os lige nu, fordi vi var i en desperat situation og ikke længere kunne tro på Gud. Du har givet os håbet tilbage” 

På grund af gaver fra Danmark kan nødhjælpsarbejderne bringe opmuntring og glæde til flygtningene.

  • Det koster i gennemsnit ca. 150 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en uge.
  • Det koster i gennemsnit ca. 652 kr. at sikre at en flygtningefamilie har vand, mad, køkkenudstyr, hygiejneartikler og medicin i en måned.
  • Det koster i gennemsnit ca. 1086 kr. at sikre at en flygtningefamilie har varmt tøj, sko, madrasser, tæpper og brændsel denne vinter.

Støt Irak: Traumebehandling til enker og IS’ sexslaver nu

Tak for enhver gave.