Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bliv appelven

Ved at appellere for de fængslede, torturerede og dræbte, bliver du talerør for dem, som er nægtet ytringsfrihed – der er behov for kristne, som tør står sammen med deres lidende og forfulgte kristne broder eller søster når disse lider for Kristi navns skyld.

Gennem appeltjenesten bliver der sat fokus på en bestemt person eller omstændighed. Appelbreve sendes normalt til regeringsledere, fængselsinspektører og andre med magt over forfulgte kristne. Historien har vist, at appelbreve gør en forskel fordi de ansvarlige bliver opmærksomme på, at deres gerninger er blevet kendt i andre dele af verden. Ondskaben foregår ikke længere i en mørk kælder, hvor ingen kan høre de kristnes råb – med appelbrevene er der en skare af kristne som beder for de forfulgte, som appellerer gennem breve og som offentligt viser, at de står på de forfulgtes side.

“Først hentede de kommunisterne, og jeg opløftede ikke min stemme – fordi jeg ikke var kommunist. Så hentede de socialisterne, og jeg opløftede ikke min stemme – fordi jeg ikke var socialist. Så hentede de fagforeningsmændene, og jeg opløftede ikke min stemme – fordi jeg ikke var fagforeningsmand. Så hentede de jøderne, og jeg opløftede ikke min stemme – fordi jeg ikke var jøde. Så hentede de mig – og der var ingen tilbage, som opløftede deres stemme for mig.”
(Pastor Martin Niemöller, 1945)

Tak, om også du vil give din stemme og din appel til fordel for de forfulgte!

Skriv til samuel@daneu.dk og bliv appelven.