Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En dræbt og ni såret i bombeangreb på tv-center i Nigeria

En person blev dræbt, og ni andre såret under et bombeangreb d. 24. april, som gik ud over et tv-center i et kristent område i Jos, hvor en stor gruppe mennesker var samlet for at se fodbold. Gerningsmændene formodes at være islamiske ekstremister.

Øjenvidner fortæller at klokken var omkring 10.15, da gerningsmændene kørte forbi stedet og smed en bombe efter de hundreder af kristne der sad og så kampen i et af de mange tv-centre i Nigeria, hvor folk holder af at samles og se fodbold. Personalet på det nærliggende Janvak Hospital behandlede fire af de sårede under skarpt opsyn af politiet og andre sikkerhedsfolk.

Dette bombeangreb er det andet angreb på to uger rettet mod det kristne område. Under påskefejringen var islamiske ekstremister ligeledes under mistanke for at detonere en bombe der sårede fem personer ganske få meter fra centret. Centret bliver ofte brugt af forskellige kirker i Tudun Wada-området i Jos som base for evangeliske kampagner rettet mod sociale samlingssteder i området. Muslimerne og de kristne bor tæt, men adskilt i Tudun Wada-området i Jos, og angrebene har øget spændingerne mellem de to samfund. Der er otte kirker i området.

Kilde: Compass Direct News