Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dilya er kommet væk fra elendigheden

Voldtægt og skam førte Dilya ud på en umenneskelig rejse

Dilya er kommet væk fra elendigheden

På billedet ses Dilya her i gang med syarbejdet. Det er hendes lille søn der sidder ved siden af hende.

Det hele kunne sikkert være undgået hvis Dilya ikke var blevet voldtaget som 14-årig. Ikke desto mindre er det den barske realitet for en af de udsatte kvinder som Dansk Europamission hjælper i Centralasien.

Skam over familien

Hendes far ønskede ikke at hun skulle bo hjemme efter voldtægten, fordi det bragte skam over familien. Så Dilya tog hjem til sin søster, men i realiteten boede hun på gaden. Efter et stykke tid blev hun gift, men forholdet holdt ikke længe da alle vidste at hun ikke var jomfru, og det kunne hendes mand ikke håndtere. Hun blev skilt og blev gift igen med en alkoholiker der tvang hende til at arbejde for at forsørge ham.

Usselt arbejde

Hun blev ansat som servitrice. Det var usselt. Hun arbejdede et sted hvor mænd med dårlige intentioner kommer, alt imedens hendes søn på 6 år passede lillebror på 6 måneder. Børnene blev efterladt med mælkeflasker og var alene i mange timer hver dag så deres mor kunne tjene penge. Dansk Europamissions samarbejdspartner var chokeret over denne situation og besluttede at hjælpe Dilya væk fra elendigheden. Hun blev derfor optaget i projektet der hjælper udsatte kvinder i Centralasien på rette spor efter tragiske og fornedrende oplevelser.

Dilya kommer væk fra elendigheden

Dilyas rejse har nu taget en positiv drejning. Dilya lærer i dag at sy og lave smykker. Hun er kommet væk fra det der ville ødelægge hende og hendes to små børns fremtid. Desuden bliver hun instrueret i hvordan hun kan tage sig godt af sine to dejlige børn. Hun er fortsat gift med den alkoholiserede mand, men bor alene sammen med børnene på et tilflugtssted.

I fremtiden er det hendes ønske at være med i et håndarbejdsprojekt.

Dilya har kun fået hjælp fordi der er kristne der, til trods for farer, vover at hjælpe kvinder i yderst sårbare situationer i Centralasien.

Dansk Europamission vil gerne takke enhver som støtter eller beder for dette arbejde blandt udsatte kvinder i Centralasien.

Hjælp de udsatte kvinder nu:

Støt nu