Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Danskere udvises efter at have bedt i hviderussisk kirke

Danskere udvises efter at have bedt i hviderussisk kirke

To danskere på besøg i Hviderusland blev tilbageholdt af politiet og udvises af landet, da de – med udvisningsordrens ord – udtrykte “tanker af en religiøs karakter”, har Forum 18 News Service erfaret.

“Vi sad og bad, læste og talte ud fra Bibelen, hilste på folk og bad med dem”, fortalte en af de to, Erling Laursen, til Forum 18. Ingen af de to ledede den gudstjeneste, som de overværede. Politiet optog video af de to, mens de bad i Gomel’s karismatiske Living Faith-kirke, men de nægtede at sige, hvem der havde optaget filmen “for at beskytte vores kollega.”

Kirkens præst Dmitry Podlobko fortalte Forum 18, at en ung mand, som han aldrig havde set før, optog en gudstjeneste på sin mobiltelefon. Pastor Podlobko sagde: “Det er ikke nyt for os, at sikkerhedstjenesterne overvåger os. De besøger os og overvåger os hemmeligt.” KGBs hemmelige politi følger tæt alle religiøse samfund. Udvisningen af de to danskere – som forbydes adgang til Hviderusland i et år – bringer antallet af udenlandske borgere, som i de senere år er blevet udelukket fra Hviderusland pga. deres religiøse aktivitet, op på 31. De seneste mennesker, som er blevet udvist, var fire katolske præster og tre nonner. De blev forbudt adgang til Hviderusland i slutningen af 2008.

Forum 18 og Dansk Europamission