Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Danske kirker samler ind til irakiske kristne

Dansk Missionsråds efterårskollekt den 9. oktober 2011 støtter i år de forfulgte kristne i Irak, som Dansk Europamission hjælper. Kollekten optages i fri- og folkekirker

Danske kirker samler ind til irakiske kristne

Billede øverst: I august 2011 blev endnu en kirke i Irak bombet (Foto: Ankawa).

Fordrives fra deres eget land

De kristne i Irak er ved at blive fordrevet fra deres eget land. Det skønnes, at mens der i begyndelsen af 1990’erne var mere end en million kristne, er dette tal i dag mindre end en halv million. Mange er flygtet, mens andre er blevet dræbt i deres kirker og hjem. Blandt andet blev 52 mennesker dræbt den 31. oktober 2010, da al-Qaeda-terrorister angreb en kirke i Bagdad midt under gudstjenesten. Kirkegængernes eneste forbrydelse var, at de var kristne.

11b

En irakisk kristen mand fortæller: Mens han endnu var i Bagdad, modtog han mange trusler både mundtligt og skriftligt. En af hans døtre blev kidnappet og vendte tilbage dagen efter med budskabet: “Som du kan se, kan vi nå dig, og vi kan skade dig, så forsvind herfra nu.” De brændte hans butik, og de kastede en halshugget kylling ved hans hoveddør. Alt sammen for at få ham til at rejse øjeblikkeligt.

En flygtning kan ikke holde tårerne tilbage.

Til sidst blev presset for stort, og han rejste med sine døtre, sin hustru samt sin gamle far til Jordan. De efterlod alt. Han fortalte historien grædende, men han er taknemmelig for i mindste at have sin familie i sikkerhed hos sig.

Denne mand har fået nødhjælp, men der er stadig mange irakiske, kristne flygtninge som denne mand og hans familie der har brug for hjælp.

Kirker kan hjælpe

11c

På kollektdagen den 9. oktober kan danske kirker række en hjælpende hånd til de forfulgte irakiske kristne. De kristne irakiske flygtninge får madforsyninger, varme tæpper, varmeovne, petroleum og opmuntrende kristen litteratur, som de så desperat har brug for.

Halvdelen af kollekten går til Dansk Europamissions arbejde for irakiske kristne, der er flygtet til det nordlige Irak eller nabolande, mens den anden halvdel støtter missionsselskabernes arbejde i Asien og Afrika.

Smil kommer frem når nødhjælpen deles ud.