Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dansk Europamission har siden 2003 hjulpet nordkoreanere

14aaaFor ca. 9 år siden sad jeg i et tog med et sted mellem Kazan i Tatarstan og Moskva. Jeg var sammen med mennesker, der arbejdede for at udbrede Evangeliet forskellige steder i verden. Vi kom på rejsen til at tale om Nordkorea, hvor kristne er under ekstrem forfølgelse, og hvor millioner af mennesker igennem 1990’erne døde af sult. Det ville derfor være meget vigtigt, at vi, som netop arbejdede for at hjælpe forfulgte kristne, også var aktive dér, hvor forfølgelserne er allerværst.

I 2003 begyndte Dansk Europamission sine første indsamlinger og har igennem årene hjulpet hundreder af nordkoreanere til husly, mad og hjælp til at klare sig under den vanskelige flugt fra sult og elendighed, væk fra et regime, der har gjort livet umenneskeligt for millioner af nordkoreanere. Men denne indsats er og var uden for Nordkoreas egne grænser.

Derfor begyndte Dansk Europamission i 2010, da muligheden åbnede sig, at sende medicin ind i selve Nordkorea, således at vi både kunne hjælpe de forfulgte kristne inde i landet og dem, der er flygtet. Via vore kristne samarbejdsnetværk lykkedes det os at sikre de hårdttrængte kristne medicin. Særligt de ældre nordkoreanske kristne, der er ramt af forskellige sygdomme, har fået medicin af Dansk Europamission, så de kan overleve og give stafetten videre til den yngre generation.

Hjælpen er tiltrængt, for ifølge en af Dansk Europamissions kilder er situationen i Nordkorea så alvorlig, at læger og sygeplejersker ikke modtager løn, og samtidig med dette er der ikke den nødvendige medicin på hospitalerne. Sundhedstilstanden er med andre ord katastrofal. Det skønnes eksempelvis, at 5 % af befolkningen har tuberkulose.

For nylig talte jeg i Sydkorea med en person, der har et stort kendskab til Nordkorea.  Kilden fortalte, at hundredtusinder stadig dør. I en landsby med 3000 beboere døde således alle af sult for godt to måneden siden (formentlig i februar 2011, red.). Mange er fuldstændig ødelagte af sult. Lige nu gemmer de nordkoreanske myndigheder en masse nødhjælp, som først må bruges i 2012, hvor regimet tilsyneladende har propaganderet, at de vil sikre befolkningen nye tider. Så maden gemmes væk fra den hungrende befolkning, så myndighederne kan lave et “show” ud af det hele i 2012. Imens dør folk af sult. Det er kynisk og ondt, for hver sjæl er værdifuld, ifølge vores kilde.

Dansk Europamission har planlagt løbende at støtte arbejdet med at bringe medicin ind til de forfulgte kristne og på den måde styrke undergrundskirken. De kristne i Nordkorea er efter alt at dømme meget dedikerede. De lærer ganske enkelt Bibelen udenad ifølge vores kilde. Det er måske ikke så underligt, når man tænker på, hvor intenst det er at leve med sin kristne tro i Nordkorea. Det forlyder, at kristne fortsat i 2011 bliver sendt i arbejdslejr eller henrettet på grund af deres tro. Indsatsen for at styrke de kristne er stadig yderst vigtig.

Dansk Europamission har siden 2003 været aktiv i kampen for at hjælpe nordkoreanere. Den kamp må vi fortsætte.