Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Burmesisk hær undertrykker ifølge undersøgelse kristne i delstaten Chin

Rapport viser omfattende overgreb, herunder mord, voldtægt og tvangsarbejde

Af Sarah Page

Burmesiske soldater bruger ifølge en rapport offentliggjort den 19. januar systematisk tvangsarbejde, tortur og voldtægt for at forfølge de kristne indbyggere i den kristent dominerede delstat Chin i det vestlige Burma. Rapporten, som er udarbejdet af organisationen Physicians for Human Rights (Læger for Menneskerettigheder) og bærer titlen “Livet under Juntaen: Vidnesbyrd om forbrydelser mod menneskeheden i Burma-delstaten Chin”, dokumenterer “statslig vold på ekstraordinært niveau” mod den etniske befolkning i Chin. Befolkningen i Chin skønnes for 90 % vedkommende at være kristne, og undersøgelsen indikerer, at det derfor er vanskeligt at adskille religiøse angreb fra etniske og andre menneskerettighedsovergreb.

Forfølgelse af kristne er efter sigende del af en bredere kampagne fra den burmesiske juntas side med det formål at skabe et ensartet samfund, hvor den eneste accepterede religion er buddhismen – i henhold til et regeringsmemo fra 2007, som cirkulerer i delstaten Karen med instrukser om, hvordan man skal fordrive kristne fra delstaten. Adspurgte, som specifikt er blevet angrebet for deres kristne tro og etnicitet, sagde, at soldater havde truet dem med at ødelægge deres hjem eller landsbyer og truet med at skade eller dræbe familiemedlemmer. I alt 71 husstande fra 13 ud af 90 landsbyer/byer, som indgik i undersøgelsen, sagde også, at regeringsmyndigheder havde ødelagt deres lokale kirkebygninger.

De mest brutale angreb omfattede tvangsindkaldelse, bortførelse af eller mord på børn under 15 samt voldtægt af mænd, kvinder og børn. Burmesiske soldater var ansvarlige for 94,2 % af alle specifikt etniske og religiøse hændelser i spørgeundersøgelsen. Direkte adspurgt om, hvorfor den burmesiske hær handlede, som den gjorde, svarede 15 % af de adspurgte: “Fordi vi er kristne.” Andre 23 % svarede: “For at forfølge os,” og yderligere 23 % sagde: “Fordi vi er fra Chin.”

Kilde: Compass Direct News