Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bedre forhold for de kristne i Karnataka

Formanden for Det Globale Råd for Indiske Kristne, Sajan George, vurderer at de kristne i området nu kan føle sig trygge. Dog er det nu op til den nyvalgte delstatsregering at stille de hinduekstremister der har været skyld i otte års religiøs forfølgelse, til ansvar.

Det Globale Råd for Indiske Kristne (GCIC) opfordrer den nye regering, som ledes af Den Indiske Nationalkongres, til at beskytte det lille kristne samfund, samt andre religiøse minoriteter, efter at de i årevis har været udsat for forfølgelse fra hinduekstremister. “Den nye regering bør sikre retfærdighed for de kristne som har været ofre for en bølge af vold og had siden 2008”, sagde formanden for GCIC, Sajan George.

I 2008, da anti-kristne pogromer brød ud i Orissa, så man også i Karnataka angreb på lokale kristne kirker og menigheder. I mange år var denne stat et af de farligste steder at være for den kristne minoritet i Indien. I en rapport der blev udgivet af GCIC sidste år, kunne man læse at Karnataka var den stat der havde det højeste antal voldtægter, 41 ud af 135 i hele Indien.

Efter otte år med forfølgelse under en regering ledet af det hindunationalistiske parti Bharatiya Janata, har de kristne i Karnataka nu fået nyt håb. Ved valget i maj blev Siddaramaiah, den lokale leder af Den Indiske Nationalkongres (et sekulært parti ledet af Sonia Gandhi), valgt som ny premierminister i Karnataka.

“Efter at man har drevet klapjagt på de kristne for at udbrede deres tro i det sekulære Indien, kan de kristne i Karnataka nu bede uden frygt”, sagde Sajan George.

Men den nye regering må tage konkrete skridt i retning mod at stille organisationer og ledere til ansvar for volden mod de kristne. I den forbindelse ønsker Sajan George at regeringen kommer med en officiel undskyldning til den kristne minoritet for den uretfærdighed de har været udsat for i de sidste otte år.

“Selvom de ikke er direkte ansvarlige, så har regeringsmaskineriet i årevis stået i ledtog med hinduekstremisterne og nægtet de kristne retten til deres forfatningssikrede religionsfrihed”, forklarer Sajan George.

Han mener også at den nye premierminister bør tage afstand fra Somsekharakommissionens “besnærende men falske” rapport om volden i de seneste år hvori hindubevægelserne frikendes for ansvar for angreb på kirker i Karnataka i 2008.

Kilde: AsiaNews