Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Somalisk mor til fire slagtet pga. sin tro

Al Shabaab-militante udfører rituel slagtning af kristen kvinde, som ansås for "frafalden"

Af Simba Tian

En mor til fire blev den 7. januar i udkanten af Mogadishu i Somalia dræbt pga. sin kristne tro af islamiske ekstremister fra al Shabaab-militsen, har en slægtning fortalt.

Slægtningen, som har ønsket at være anonym, sagde, at Asha Mberwa, 36, blev dræbt i landsbyen Warbhigly, da de islamiske ekstremister skar halsen over på hende for øjnene af landsbyboere, som kom ud af deres hjem som vidner. Hun efterlader sig fire børn på henholdsvis 12, otte, seks og fire år samt sin ægtemand, som ikke var hjemme, da hustruen blev pågrebet. Hendes mand, Abdinazir Mohammed Hassan, er flygtet til et ukendt sted. Slægtningen, som Compass talte med, fortalte, at han havde ringet til hende den 5. januar i et forsøg på at arrangere flytning af hendes familie fra området.

Al Shabaab-ekstremister, som kontrollerer store dele af Mogadishu, havde overvåget samtalen, og de bekræfter, at hun var blevet kristen, sagde han. “Asha havde modtaget trusler”, efter at al Shabaab havde overvåget hendes tidligere samtaler med ham, sagde han. Mberwas slægtning, hvis opholdssted også tilbageholdes af sikkerhedsmæssige grunde, sagde, at en “barmhjertig samaritan” i Mogadishu tog sig af hendes fire børn, og at de stadig græder og kalder på deres mor.

Kilde: Compass Direct News