Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængslede Andrews kirke bliver smidt på porten

De falske anklager mod Andrew Brunson skaber usikkerhed og rammer nu hans kirke, som smides ud af deres bygning ultimo april. Men kirkens medlemmer har udtænkt en plan.

Fængslede Andrews kirke bliver smidt på porten

Den 7. oktober 2016 tilbageholdes amerikanske pastor Andrew Brunson af det tyrkiske politi, fordi myndighederne mener, han udgør en trussel mod statens sikkerhed. Han anklages uretfærdigt for at stå i ledtog med Fethullah Gülen-bevægelsen, som myndighederne mistænker for at have stået bag kupforsøget i Tyrkiet, i juli 2016. Der er endnu ikke fremlagt nogle beviser imod ham. Andrew sidder forsat fængslet og venter kun på, at retssagen imod ham går i gang. 

Kirkens lejekontrakt bliver opsagt

Andrew Brunson har, sammen med sin kone Norine, været missionær i Tyrkiet i 23 år. De er ledere af Opstandelseskirken (Diriliş Kilisesi), der har til huse i lejede lokaler i Izmir. Omstændighederne omkring Andrews situation har gjort bygningens ejer nervøs, og han har derfor valgt at opsige kirkens lejekontrakt ved udgangen af april. Ejendommen er nu sat til salg. Bygningens beliggenheden er ideel, når det gode budskab skal forkyndes.

Norine fortæller – Det er et slag, fordi kirken ligger på en gade, hvor der går mange mennesker fra metro og bus til en stor gågade. Folk er ofte fascinerede af kirken, når de går forbi. Nogle tager et Ny Testamente og anden litteratur fra de to vindueskarme, andre stopper op for at kigge ind, stille spørgsmål og modtage forbøn. Det er en af de bedste beliggenheder i byen.

Kirken nægter at give op

Opstandelseskirkens medlemmer er ikke parate til at opgive hverken bygningen eller det lokalområde, som de er blevet en del af. Kirken har sat en indsamling i gang, så de forhåbentlig kan købe bygningen. Selvom fremtiden for Andrew og Norine, i Tyrkiet, er usikker, står en ting fast – og det er kirkemedlemmernes vilje til forsat at drive kirke og være en velsignelse for deres lokalområde.

Du kan hjælpe Opstandelseskirken med forsat at være et talerør for Guds kærlighed og frelse ved at bede for kirkens medlemmer og deres situation. Husk også forsat at bede for Andrew, da han er under et intenst åndeligt pres. Hvis Andrew bliver dømt, kan han stå til mange års fængsel, baseret på meget alvorlige falske anklager.

Hvad kan du gøre?

1. Bed for Andrew og hans familie:

 • Om opmuntring og styrke
 • At Gud vil være dem nær
 • At han må komme ud af landet hurtigt

2. Skriv til Norine på facebook og fortæl, at du beder for dem

Gå til www.facebook.com/AndrewAndNorine

3. Skriv til de tyrkiske myndigheder og bed dem løslade Andrew.

 1. Download brev på tyrkisk her… (Læs dansk oversættelse af brevet her…)
 2. Udprint brevet og underskriv
 3. Send det:
  1. indscannet til Dansk Europamission på: info@forfulgtekristne.dk 
  2. eller med post til Dansk Europamission, Drejervej 15, 2400 København NV.
 4. Dansk Europamission videresender herefter appellen til det tyrkiske indenrigsministerium.

Tak om du vil hjælpe Norine og Andrew Brunson!