Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Afghanistan: Midt i turbulens og usikkerhed gives der lægehjælp til fattige

Afghanistan er i krise, efter Taliban har overtaget magten. Mange ønsker at flygte, og sundhedstilstanden er ringe.

Afghanistan: Midt i turbulens og usikkerhed gives der lægehjælp til fattige

I Kabul er der dog to klinikker, der giver lægehjælp til fattige afghanere. Aner Gul har fået en gratis operation for grå stær. Han fortæller her:  

Jeg hedder Anar Gul, og vi bor i Kabul. Jeg har to sønner og to døtre, der alle er gift. En af mine sønner var officer i hæren, men døde i tjenesten for tre år siden. Nu bor jeg sammen med hans børn og hans enke. 

Jeg skal arbejde for at skaffe mad til mine faderløse børnebørn. 

Jeg har en købmandsbutik tæt på vores hus, og min daglige indtægt er 200 til 300 afghani (svarende til 16-25 DKK). Med denne lille indtægt sørger jeg for mad til min familie. 

I lang tid havde jeg problemer med synet, og lægerne havde fortalt mig, at jeg skulle opereres for grå stær, men jeg havde ikke råd til denne operation. 

Hele vores familie kom til den velgørende klinik i Kabul for at få behandling. Jeg bragte mit barnebarn til klinikken og så, at man kunne blive opereret for grå stær gratis.  

Jeg fik en aftale, hvor mit syn blev kontrolleret. Da den venlige læge på klinikken undersøgte mit øje, sagde han til mig: ”Dit øje er klar til at blive opereret! Hvorfor har du endnu ikke fået det opereret?” Jeg fortalte ham om min fattigdom, og den venlige læge opererede mig samme dag og reddede mig fra at blive blind. 

Jeg er meget taknemmelig overfor Gud for at give os rene mennesker, som altid vil tjene os. Jeg takker også for dem, der donerer til denne klinik, og jeg beder om, at I alle vil blive velsignet, slutter Aner Gul.  

Midt i turbulens og usikkerhed giver klinikkerne lægehjælp til sårbare og fattige i Kabul. Du kan række en hjælpende hånd til fattige og udsatte i Kabul, så de kan få lægebehandling. Det koster i gennemsnit 540 kroner at give medicin og lægebehandling til 15 personer. 

Også tak om du vil bede for Afghanistan, indbyggerne og undergrundskirken.  

Støt nu