Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Advokaterne i sagen om de tre myrdede kristne søger at udvide antallet af sigtede

Advokaterne, der arbejder med sagen om de tre kristne, der blev myrdet for deres tro i Tyrkiet, fremfører vidner i et forsøg på at udvide antallet af sigtede fra de fem unge mistænkte til undertrykkende kræfter i toppen af statsmagten.

Beviser fra tidligere høringer antyder, at drabene i april 2007 i det sydlige Tyrkiet blev iværksat af organisationen Ergenekon, en løs sammenslutning af ultranationalistiske generaler, forretningsfolk, mafia og journalister, som planlagde et statskup i landet.

Ved en retshøring 16.01.09 udtalte den sigtedes advokat, at man ønskede at indkalde vidnet Ergun Poyraz, en journalist, der blev arresteret i 2007, og som blev sat i forbindelse med Ergenekon. Anklagerne udtalte, at de mente, at selv om Poyraz ikke var direkte involveret i planlægningen af drabene, havde han en vigtig viden om deltagerne i Ergenekon. De håbede, at hans vidneudsagn kunne løse nogle af de meget indviklede og sammenfiltrede net af forbindelser og afgøre hvilken rolle sikkerhedsstyrkerne havde i angrebet. (Compass Direct/Dansk Europamision)