Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

2. Søndag i advent: Hvordan fejrer forfulgte kristne jul?

2. Søndag i advent: Hvordan fejrer forfulgte kristne jul?

Adventstiden er begyndt, og forberedelserne til julen kan nu så småt begynde. Men hvad er det vi venter på? Svaret varierer formentlig afhængig af, hvem man spørger. Vi har spurgt en kristen kvinde i et lukket land i Centralasien*, hvad julen betyder for hende. 

Hvad betyder julen for dig?

Før jeg sagde ja til Jesus, havde jeg aldrig prøvet at fejre jul. Denne højtid var derfor ny for mig, og i starten var jeg i tvivl om, hvordan julen skal fejres og hvad den betyder. Nu ved jeg, at julen er en højtid, hvor vi fejrer at Jesus blev født, og at han kom os nær.

Har i nogle særlige traditioner i forbindelse med jul?

Normalt fejrer vi Jesu fødsel i kirken, og børn og unge opfører et dramastykke. Vi synger julesange, og spiser efterfølgende sammen.

Derhjemme inviterer jeg og min familie gæster, bager kage og tænder stearinlys. Børnene er altid så spændte. Efter at vi har spist mad sammen synger vi en fødselsdagssang til Jesus og spiser fødselsdagskage. Hvis vi har gaver, deler vi dem med hinanden, og hvis ikke er det også okay, for julen handler jo om Jesus.

Vi har ikke mulighed for en åben og offentlig julefejring. I stedet fejrer vi julen i hemmelighed i små grupper. – Og vi priser Gud for mulighederne for at fejre ham.

*Af sikkerhedshensyn kan landet ikke nævnes

Støt Lukkede lande: Bibelsmugling og -oversættelse nu