Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

1378 piger er kommet på syskole i 2011 i Pakistan

År 2011 har været med til at sikre 1378 piger adgang til en syuddannelse. Det er piger, der reddes fra et i liv i yderste fattigdom og undertrykkelse – til et liv, hvor pigerne får en chance for at ændre deres fremtid positivt. På syskolerne lærer de basale færdigheder i, hvordan de syr og broderer, samtidig med at de får mulighed for at lytte til et kristent budskab. Udover dette opnår pigerne en ny selvtillid, og de kommer væk fra de arbejdspladser, hvor mange piger dagligt kan plages af frygt for overgreb.

Til højre: Her ses Roma, der arbejder på en murstenfabrik i Pakistans bagende hede. Hendes liv kan reddes på en syskole.

For disse piger kan det være som at gå fra mørke til lys at komme ind på en syskole. Dansk Europamission har nu støttet 181 små syskoler i Pakistan. Pigerne kan på sigt være med til at brødføde deres familier for den indtægt, de vil kunne få for deres syarbejde.

Sammen kan vi nå 10.000

Det er fortsat målet at sikre 10.000 piger en syuddannelse. Lige nu er vi oppe på at have givet mere end 6.253 piger adgang til en syuddannelse. Målet med at sikre 10.000 piger en syuddannelse kan nås i 2015, hvis vi fortsat modtager penge i samme omfang som i år 2011. Det vil sætte sine positive spor i det pakistanske samfund og forandre pigernes liv.

Romas arbejder på en murstensfabrik

En af de mange piger, der venter på at komme ind på en syskole, er Roma. Hun har to søstre og en yngre bror. Som mange andre har hun desværre mistet sin far. De arbejder på en murstensfabrik sammen med deres mor. Her oplever de det som at være i Egypten, dengang Farao herskede brutalt over jøderne. Men de håber på, at der en dag også vil komme en Moses til dem for at redde deres fremtid, så de kan komme ud af slaveriet.

Livet er svært på murstensfabrikken. De bliver behandlet uværdigt af ejeren og oplever ofte, at de ikke får ordentlig løn for det udførte arbejde. Roma er også blevet antastet. Derfor er hun bange for, at det ender med at de vil dræbe hende, brække hendes hænder eller ben.

Til højre: Niela er en anden pige, som gerne skulle på syskole snarest. Hendes søster blev frygteligt misbrugt, da hendes forældre ikke kunne tilbagebetale et lån. Derfor døde Nielas søster.  Men Niela lever videre.

Men Roma har intet valg. Hvis hun og familien skal overleve, så må de fortsætte det slaveriagtige arbejde på murstensfabrikken og håbe på, at det ikke går galt for hende og familien.

Udnyttelsen kan stoppes

Men det behøver ikke at ende så galt. Støtte fra vore givere til piger i Pakistan vil sikre, at Roma og mange andre piger kommer ud slaveriet og ind på syskoler.  Der kan de komme på afstand af de brutale mennesker, der kun ønsker at udnytte dem som fattige slaveriarbejdere.