Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

110 kristne familiers hjem angrebet af muslimer i Pakistan

Efter at en muslim slog en kristen landbrugsarbejder, fordi han tirsdag den 30. juni havde bedt om lov til at passere, brugte en muslimsk mullah i en nærliggende landsby en moskéhøjtaler til at udsende en opfordring til at angribe kristne, hvilket resulterede i, at over 500 muslimer gennemrodede og plyndrede mindst 110 huse.

aapkrDa moskéen udsendte den falske beskyldning, at den kristne havde spottet islam, stormede de muslimske tilhængere gennem landsbyen Bahmaniwala i Kasur-distriktet, hvor de knækkede låger, ødelagde og plyndrede huse og i nogle tilfælde slog kristne kvinder.

De satte ild til forskellige ting, herunder køretøjer, men nyhedsbureauet Compass kunne konstatere, at brandskaden på de kristnes huse var minimal. “Vi har ikke engang drikkevand, da de har ødelagt turbinen”, fik Compass at vide af Zareena Bibi, en af landsbyens beboere. “Vi kendte til hændelsen, men havde ikke fantasi til at forestille os, at de ville hævne sig ved at volde så megen ødelæggelse. De har ikke ladet et eneste hus her slippe.” Dybt krænket over, at den kristne landbrugsarbejder, som var fra en lavere klasse, på sin traktor havde bedt muslimen Muhammad Hussein gå til side, så han kunne passere, havde 15-20 muslimer inden da foranstaltet et økseangreb på den 37-årige landbrugsarbejder Sardar Masihs familie, hvor de havde såret hans bror i hovedet, fortalte familiemedlemmer Compass Direct News

Kommunikationsmedarbejder og cand.scient.pol. i Dansk Europamission Samuel Nymann Eriksen udtaler: Dette er et af de større overgreb den kristne minoritet i Pakistan har været udsat for. De kristne familier i området er ofte børnerige og vi skønner at godt 1300 personer er berørt af overgrebene. Der blev sat ild til deres hjem og deres møbler og køkkenudstyr er beskadiget. Der er også eksempler på, at deres penge og værdigenstande er stjålet under overgrebene. Dansk Europamission planlægger i disse dage en nødhjælpsaktion i området, så de berørte kan få hjælp og hurtigst muligt vende tilbage til en normal tilværelse.

Dansk Europamission har også modtaget oplysninger om en pige på 19 år der under angrebene fik kastet syre på sig. Det er chokerende, at det er så let for ekstremister i et land som Pakistan at udføre angreb på kristne. Kristne i Pakistan er mere eller mindre omringet af religiøse ekstremister der alt for let kan opildnes til had mod fattige kristne.